Galanterija

Mrežice

Mrežice
Mrežice i tipski otvori za ispuštanje toplog vazduha izrađuju se uglavnom od čelika i mesinga sa raznim nivoima završne obrade i u lepezi od preko 50-ak dimenzija. –

Korpe za drva

Korpa za drva
Ima zaista puno modela. Velike i male, ravnih linija jednostavne forme do kitnjastih ovalnih. Velike se ne pomeraju, one sa naslaganim drvima čine sastavni deo ambijenta oko kamina.

Zaštitni paravani za otvorene kamine


Zaštitni paravan za otvoreni kamin ima izuzetnu funkcionalnu ulogu u sprečavanju ispadanja varnica u prostor ispred kamina koje mogu prouzrokovati požar. U ponudi je ogroman broj različitih modela mesinga i čelika.

Ukrasi za paravane

Ukrasi za kamine
Dovitljivi dizazjneri Dixneuf firme osmislili su velik broj različito dizajniranih motiva kao aplikacije za paravane.

Pribor za kamin


Za održavanje vatre i čišćenje pepela iz kamina koriste se kompleti pribora koji sadrže 4 ili 5 elemenata; lopatica za pepeo, četka za čišćenje, žarač, mašice itd.

Gril za loženje


Grilovi za loženje u otvorenim kaminima omogućavaju bolje sagorevanje drveta. Izradjuju se u dvadesetak različitih modela. Ispod njih se može ugraditi pepeljara.

Mehovi, šibice i pirei


Mehovi za raspirivanje vatre se izrađuju u preko 200 različitih modela. Kaminske šibice su pogodne za potpalu vatre zbog svoje dužine i izrađuju se u 20-ak dezena. Pirei su posude u kojima se nalazi porozan kamen koji upija gel za potpalu vatre.

Sredstva za čišćenje kamina

Sredstva za čišćenje kaminaDa bi kamin ostalo uredan, čist i funkcionalan potrebno ga je redovito održavati. Većina radnji koje spadaju u održavanje kamina sasvim su jednostavne. Kamini Marko u svojoj ponudi imaju sredstva za čišćenje kamina kako u sezoni loženja, tako i u letnjoj sezoni, sa kojima će Vaš kamin uvek blistati.