Kamini

Kamini

Ne dozvolite da kamini  u Vašem životu budu samo sinonimi za tradiciju, toplinu, ognjište. Dozvolite našem iskustvu da sve to postane deo Vaše stvarnosti! Lepa forma kamina, funkcionalnost, kvalitet i trajnost to je ono što Vam možemo omogućiti!

Kamini na čvrsto gorivo

Kamin kao ognjište, kroz vekove je evoluirao i menjao svoj izgled prilagođavajući se raznim stilovima. Nekada je bio centralni izvor toplote, a danas uglavnom služi kao dopunski izvor toplote. Njegovo prisustvo u enterijeru čini prostor prijatnim, romantičnim i oplemenjuje ga. Zauzimao bi centralno mesto, iz razloga-grejanja, a to je uvek bilo i mesto okupljanja porodice.

Razvoj materijala i tehnologije u potpunosti je promenio klasičan izgled kamina. Kamini su unapređeni na svim poljima: tehnološki, estetski, funkcionalno… Uz to su postali i ekološki prihvatljiviji. Mogu se savršeno uklopiti u enterijere stilom, bojom, materijalom, oblikom i veličinom.

Klasican,rustican ili moderan?Zatvorenog ili otvorenog lozista?Na drva, struju ili bioetanol?Od kamena,mermera ili cigle?Sve je moguce kad je u pitanju kamin.Mozete pustiti mašti na volju i sami kreirati Vaš unikatni kamin, a  funkcionalnost prepustite nama.Toliko je originalnih i kreativnih ideja koje Vam mogu pomoci da razgorite plamen u Vašem domu.

Naše kamine osim lepog izgleda i romantičnog plamena odlikuje visok stepen iskorišćenosti toplotne energije koja se pomoću sistema vazdušnog cirkulisanja brzo rasprostire po prostoriji.Vrsimo i tehnicki funkcionalnu montazu kamina koja podrazumeva postavljanje postolja kamina,dovod spoljnjeg vazduha,postavljanje  vatrootpornog gipsa sa unutrašnjom izolacijom,postavljanje izabranog ložišta i povezivanje sa dimnjakom,postavljanjem i ugradnjom ventilacionih rešetki i paljenje vatre.Ovakva montaža pruža mogućnost klijentu da sam završi građevinsko ukrašavanje. Preporučujemo kontrolu izgradnje dimnjaka ili proveru i rekonstrukciju postojećeg, iz razloga što je njihovo pravilno dimenzioniranje jedan od glavnih uslova za dobro funkcionisanje kamina.

Ovi radovi se moraju odraditi stručno i po tačno određenim pravilima. Improvizacija gotovo uvek vodi do grešaka čija ispravka obično skupo košta.

Bio kamini

Najnovije generacije kamina pružaju mogućnost svim pojedincima da ispune želje i postave kamin u dom bez dimnjaka. Na taj način je ugođaj, koga prisutnost vatre unosi u dom, postao dostupan svima. Iako se ljubitelji kamina neće odreći ugođaja klasičnog kamina, koji se loži drvima, nove generacije kamina na biogoriva predstavljaju odlično rešenje za sve one čiji stambeni prostori nemaju dimnjake i mogućnost ugradnje klasičnih kamina. Raznovrsni dizajn kamina, pruža mogućnost odabira željenog modela i stila, koji će se uklopiti sa načinom uređenja postojećeg enterijera – klasičnog ili modernog.

Bio kamin je revolucionarni modni dizajn koji Vam omogućava da u Vašem prostoru sa lakoćom, bez radova na objektu i sasvim jednostavnog tipa održavanja, imate kamin o kojem ste stalno maštali. Kao gorivo, bio-kamin koristi bioetanol, alkohol organskog odnosno biljnog porekla, koji se dobija strogo iz organskih materija. Bio kamin je pogodan za upotrebu u stanovima, restoranima, hotelima, barovima, na terasama, pored bazena…

Biokamini se lože bioetanolom, a produkti sagorevanja su takvi da ne otpuštaju nikakve mirise, dim, čađ ili pepeo u prostor. Nije potreban dimnjak niti bilo kakva druga instalacija. Jednostavno se postavljaju na zid ili uz zid, a kada se ne koriste u funkciji kamina, izgledaju vrlo dekorativno u prostoru. Proizvode se u različitim oblicima i dimenzijama, pa su kao takvi prikladni i za vrlo male stambene prostore.

Strujni kamini

Strujni kamin je verna kopija kamina na čvrsto gorivo. Uz njega ide grejač, a zavisno od modela i daljinski.. Postoji takođe i opcija rada bez grejača. Imitacija vatre se postiže specijalnim efektom koji je rezultat kombinacije treperave svetlosti u boji i ventilatora. Uklapa se u svaki ambijent i može se, kao i kamin na čvrsto gorivo, oblagati širokom lepezom materjala po izboru.

Kaminska ložišta

Ložište je srce svakog kamina.Najčešće su napravljena od gusa ili čelika. Osim od materijala izrade, ložišta se razlikuju i po veličini, snazi, težini, načinu sagorevanja, primeni. Važno je obratiti pažnju na nominalnu snagu ložišta ( stvarna snaga koju ložište daje u prostoriju ), tako da ta snaga odgovara prostoriji koju želite zagrevati. Postoje i estetske razlike u ložištima. Tako imamo ložišta sa ravnim staklom, prizmatičnim staklom, zaobljenim staklom. Nadalje se ložišta razlikuju u načinu otvaranja vrata – klasično otvaranje vrata i podizanje vrata prema gore.

Primeri koji Vam mogu poslužiti kao inspiracija nalaze se u našem izložbenom salonu u Veterniku